logo boektalenttoetsen kwartettuin vioolpianist2

 

Aristo kwartet

Aristo kwartetHet Aristo kwartet is een professioneel kwartet met internationale allure. Alle spelers zijn zeer getalenteerd, en dat is te horen: hun spel is briljant en steeds weer verassend.

Het Aristo Kwartet werd opgericht in 2008. Drie nationaliteiten komen samen in dit kwartet, dat als eerste zal afstuderen aan de opleiding Master Kwartet van het Amsterdamse conservatorium in samenwerking met de Nartionale Strijkkwartet Academie (mei 2017).

Na masterclasses va vele gerenommeerde docenten en een schat aan ervaring in binnen- en buitenland, biedt dit kwartet grote kwailteit.

Zo speelden zij voor koning Willem Alexander en prins Albert van Monaco, en traden zij op tijdens festivals als Festival Classique, het Grachtenfestival, het Kamermuziekfestival in Utrecht, de Tiberius Week (Roemenië) en als groot hoogtepunt een concert tijdens het Edinburgh Festival (Schotland).

Het kwartet heeft een breed repertoire wat reikt van Haydn en Mozart tot Schostakovich en tot de meest eigentijdse composities.

Met Evelien Jaspers, 1e viool, Dmitry Ivanov, 2e viool, Sylvain Dessane, altviool, Otto Bakker, cello