logo boektalenttoetsen kwartettuin vioolpianist2

 

Antoninkwartet

Ruña 't Hart, Viool
Shin Sihan, Viool
Robin van Gameren, Altviool
Amke te Wies, Cello

AntoninkwartetHet was een fantastisch leuk en mooi concert. Het publiek was erg enthousiast. Alle lof voor dit jonge kwartet! (reactie op hun optreden in De Hoop, Diemen)

Alle spelers van het Antoninkwartet, bestaande uit Runa 't Hart (viool), Shin Shihan (viool), Robin van Gameren (altviool) en Amke te Wies (cello) zijn toptalenten die nog aan het studeren zijn. De leden hebben een grote liefde voor de kamermuziek en het kwartetspel in het bijzonder. Ze zoeken naar nieuwe interpretaties van de muziek en contact met het publiek tijdens de concerten. Het kwartet heeft een groot repertoire opgebouwd dat reikt van Haydn tot Shostakovich.

De kwartetleden zijn studenten van Vera Beths en Jelena Ocic en studeren aan de conservatoria van Amsterdam en den Haag. Het kwartet ontving masterclasses van musici als Quirine Scheffers, Monique Bartels en Charles Watt. Concerten werden gegeven door heel Nederland, in Zwitserland en in Duitsland. In augustus 2010 en 2013 speelde het kwartet op het grachtenfestival in Amsterdam. Het kwartet heeft o.a. samengewerkt met mezzo-sopraan Rosanne van Sandwijk en pianist Paolo Giacometti.