logo boektalenttoetsen kwartettuin vioolpianist2

 

Allegrakwartet

Rosanne Philippens, Viool

Nadia Frissen, Viool

Hannah Strijbos, Altviool

Lidy Blijdorp, Cello

AllegrakwartetHet Allegrakwartet is in januari 2005 ontstaan uit de strijkersgroep De Fancy Fiddlers, een club jeugdige strijkers o.l.v. Coosje Wijzenbeek. Ze vallen op vanwege hun mooie klank, hun grote fantasie en hun sprankelende samenspel. Momenteel spelen ze alleen op projectbasis, omdat alle vier de dames in het buitenland vertoeven.

In April 2005 won het kwartet de tweede prijs op het internationale Charles Hennenconcours in Heerlen. Van maart 2006 tot mei 2010 studeerde het viertal bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Naast lessen van Stefan Metz, de oprichter en directeur van de NSKA, kreeg het kwartet masterclasses van leden van gerenommeerde kwartetten, zoals Richard Young (Vermeer Quartett), Isabel Charisius (Alban Berg Quartett), Thomas Brandis (Brandis Quartett) e.a. Begin april 2007 kreeg het kwartet een masterclass van de Deense violist Nicolaj Znaider in het kader van de Haagse Muziekdriedaagse 2007. In januari 2008 kregen ze een masterclass van het Tacaks kwartet in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het kwartet trad op en gaf masterclasses in diverse landen, o.a. Duitsland, Frankrijk en Italië. Ze zijn regelmatig te horen in het Concergebouw en tijdens festivals (zoals het Janine Jansen-festival en het Grachtenfestival Amsterdam). Ze oogsten veel waardering: kenners noemden het kwartet een van de meest belovende jonge Nederlandse strijkkwartetten.

Omdat drie van de vier leden in het buitenland wonen, is het kwartet momenteel alleen te boeken voor speciale projecten.