logo boektalenttoetsen kwartettuin vioolpianist2

 

Animato kwartet

Animato kwartet Het Animato kwartet bestaat uit vier hoog-getalenteerde alumni van de Fancy Fiddlers, violisten die opgeleid zijn in de school van Coosje Wijzenbeek. Ze bieden een unieke eenheid met een opmerkelijke rijkdom aan klankkleuren.

Viool 1: Shin Sihan, viool 2: Tim Brackman, altviool: Elisa Karen Tavenier, cello: Pieter de Koe. Dit kwartet neemt het publiek in zijn greep, zowel door het virtuoze spel als door de gedurfde variëteit van het repertoire. Wie denkt nog dat kwartetmuziek tot een vroegere tijd behoort? Met deze vier jonge musici is het een flitsende belevenis. De betoverende klanken van het Animato kwartet, gecombineerd met het energieke  spel van deze artiesten, overtuigen. Hun instrumenten creëren een nieuwe dimensie voor de bekende klassiekers – een concert door deze musici garandeert een onvergetelijke ervaring.

Het kwartet is zich continu aan het perfectioneren en heeft regelmatig lessen bij musici als Anner Bijlsma, Dimitri Ferschtman, Ásdís Valdimarsdóttir, Vera Beths, het Escher Kwartet en de Quiroga Quartet.

Ondanks hun jonge leeftijd hebben ze een indrukwekkende concertervaring. Zo werd het kwartet uitgenodigd om concerten te geven tijdens de HARMOS festival in Portugal en het 'Festival International de Inverno de Campos do Jordao' in Brazilië. Tijdens dit festival kreeg de Animato Kwartet een award voor Artistic Excellence voor hun prestaties.